péntek

Hogyan hasonlítsuk össze a noni termékeket? 3.rész


Porított vagy szárított (aszalt) noni?

Felmerül a kérdés, vajon a termék kevesebb hasznos komponenst tartalmaz azért, mert aszalt (szárított), vagy porított noni gyümölcsből készült?

Sok cég használ aszalt, vagy dehidrált noni gyümölcsöt melyhez utána édesített vizet adnak. Ha terjedelmes üledéket látsz, vagy elkülönülést, akkor az leginkább aszalt noni.

Az aszalt vagy dehidrált nonival az a probléma, hogy az előnyös alkotórészek elvesznek a szárítás folyamán, hasznos elemek távoznak és ezáltal a juice hatékonysága is gyengül.

Az aszalt, vagy porított noni általában nincs megfelelően megtisztítva, vagy a napon szárítják. Rovarok, csírák találhatók általában az effajta növényi anyagokban.

A Tahitian Noni International biztosítja, hogy a noni, melyet a TAHITIAN NONI ®Juice gyártásához használnak teljesen tiszta és egészséges.

Itt egy idevágó idézet: “A biológiai anyagok fagyasztva szárítását, vagy ki kell hagyni, vagy szigorú ellenőrzés alatt tartani. Ez azért van, mert az olyan alkotóelemek, mint pl. az aminosavak, cukrok, flavonoidok, glycosides, koenzimek, peptidek stb. esetleg eltávolítódnak a sűrítményből és (vagy) az alapvető biológiai anyagok a magas vákuumban. ”(Analytical Biochemistry,June 1983).

Ez azt jelenti, hogy mikor egy olyan gyümölcs, mint a noni dehidrálásra kerül, az illó anyagok (azok az alkotóelemek, melyek a nonit hatékonnyá teszik) elveszhetnek és el is vesznek.

Az üzemi dehidrálási folyamat sokkal agresszívebb, mint a laboratóriumi mértékben végzett. Az illó anyagok elvesztése, még sokkal inkább jelen van a kommerciálisan porított noni termékeknél, amit ezek a termékek footprintjei is bizonyítanak.

A fagyasztva szárítás a legszelídebb a dehidrálási folyamatok közül, minden egyéb módszer még nagyobb tápanyag veszteséget okoz.

TAHITIAN NONI ®Juice-t a noni gyümölcsből közvetlenül nyert noni püréből készítik, melyet a TNI úgy szüretelt le, hogy megőrizze annak tápanyagait.

Soha sem babrálják – folyékony halmazállapotban marad a szedéstől kezdve az üvegig, megőrizvén az élő alkotóelemek maximális potenciálját. A TNI ellenőrzi a folyamatot a noni fától a fogyasztók kezéig, ezáltal biztosítván a legtermészetesebb és legtáplálóbb noni terméket a piacon.

A következő rész: A cég a nonira összpontosít vagy csak felkapaszkodott a "noni szekérre"

Nincsenek megjegyzések: