kedd

Noni koktélok

Nonikoktélok az ötcsillagos fitnessparadicsomban

A Tahiti Noni Juice sikere világszerte reflektorfénybe állította a nonit, várható volt, hogy a növekvő népszerűséget kihasználva hamarosan az étlapokon is megjelennek a nonikoktélok.

A fitnessrajongók nyilván a legjobb célközönséget jelenthetik, feltéve, hogy a noni rettenetes ízét sikerül valamiképpen elfedni. Erre gondolt Mr. Mark Alan Burson, a Hilton Hawaiian Village főszakácsa is, amikor elhatározta, hogy többféle változatban is kínálja a nonit.

„Gondosan ügyelek arra, hogy a többi gyümölcs íze kellemessé tegye az összhatást, elvégre a noni íze nem tartozik abba a kategóriába, amivel az ötcsillagos vendégeket kényeztetni szokás.”

Pedig, ha valaki, hát ő igazán tudhatja, miről beszél. A Hilton Hawaiian Village egy fényűző, pazar létesítmény, bizonyára a világ egyik legszebb és legnagyobb szállodája.

Honolulu legdivatosabb strandján, a Waikikin a több toronyépületből álló komplexum 3432 szobája kínál csodálatos ellátást. Vízesések, szobrok, tizenöt méter magas hall, a világ legnagyobb fali mozaikja (Guinness-rekord!), húsz saját étterem, száznál is több üzlet és húszhektáros trópusi park várja a vendégeket.

A legújabb „ház", a 24-emeletes Kalia Tower 2001 májusában lett kész, 95 millió USD költséggel épült, és annyira az egészségtudatos vendégekre alapozza üzletpolitikáját, hogy 2 teljes szintet, vagyis 4000 négyzetmétert fitnessparadicsomnak rendeztek be. Ennek a vendégkörnek kínálja Mark Burson az alábbi nonikoktélokat:

Ginger-Binger (Gyömbér-örvény)

1 nagy sárgarépa

1 nagy zöld alma

1 féldiónyi friss gyömbérgyökér

1 teáskanál Tahitian Noni juice

Paradise Punch (Paradicsomi puncs)

1 nagy körszelet ananász

1/2 narancs, meghámozva

2 nagy földieper

1 teáskanál Tahitian Noni juice

Mindkét receptnél a hozzávalókat gyümölcscentrifugában feldolgozzuk, a Tahitian Noni juice-t hozzákeverjük. A kész gyümölcskoktél kb. 8 uncia (240 ml) legyen.

Petendi Zsolt fordítása

Nincsenek megjegyzések: