szombat

Még néhány apróság a nonival készült ételekről.

Az előzőekben bemutatott receptekben található Noni-mennyiség csak javaslat, egyéni szükségletek és ízlés szerint ennél több és kevesebb is lehet.

Az, hogy mennyi Noni kerül az ételbe, az attól függ, hogy mennyire illik a többi összetevőhöz, és hogy mennyire van szükség esetleg a Noni ízének palástolására. Általában adagonként 1 teás- vagy evőkanálnyi Nonit lehet az ételekbe tenni.

A juice-t főzés után add az ételhez! Így meg lehet őrizni a Noniban lévő hőérzékeny összetevőket is. Bár a Noni gyümölcs levét a palackozás előtt pasztörizálják, a hőmérsékletet gondosan úgy választották meg, hogy az ne károsítsa annak hatóanyagait. Valójában a legtöbb összetevőt nem bántja a magas hőmérséklet, de főzés közben az érzékenyebb hatóanyagokat túlságosan nagy hőhatás érheti.

A Noni a különböző ételekre más-más hatással van. Például néhány eredetileg világos színű ételnek, mint a burgonya vagy a rizs, kissé rózsaszín árnyalatot kölcsönözhet. Más ételek kissé bebarnulhatnak tőle. Bizonyos ízeket felerősít, mint pl. a fokhagymáét, másokét, pl. a tormáét pedig elnyomja. Bizonyos dolgok, mint pl. a paradicsomlé semlegesítik a Noni ízét.

Sikeres kísérletezést kívánok!

Nincsenek megjegyzések: