vasárnap

Kinek és mennyi nonit érdemes fogyasztani 2/ 2 rész

Általában elmondhatjuk, hogy kb. hat hónapra van szükség ahhoz, hogy eldönthessük, érdemes-e fogyasztanunk.

Ha nem érzünk olyan mértékű változást, amekkorát szerettünk volna, akkor emeljük meg az adagunkat egy evőkanállal, és egy hétig ezt az emelt adagot fogyasszuk.

Mindaddig folytathatjuk az adat emelését, amíg kielégítőnek nem érezzük állapotunkat. (Napi 1 üvegnél többre csak extrém esetekben lehet valakinek szüksége.)

A 7. hónaptól fenntartó adagként, illetve megelőzési céllal történő fogyasztásnál csökkenthetjük az elfogyasztott mennyiséget, de a megfelelő eredmény eléréséhez akkor is legalább naponta egyszer rendszeresen érdemes fogyasztani belőle.

Sok ezer ember személyes tapasztalata és a feldolgozott adatok alapján állíthatjuk, hogy kevesebb, mint 2 %-ban fordulnak elő kisebb kellemetlenségek, pl. enyhe hasmenés, böfögés vagy enyhe hányinger jelentkezhet a noni fogyasztása során. Ilyenkor felezzük meg az adagot.


A noni fogyasztása sok ezer ember adatai alapján nagyon biztonságos, terhesek és szoptatós anyák is fogyaszthatják. A noni a GRAS-lista (Generally Recognized AsSafe - Hivatalosan Elismerten Biztonságos - a U.S. Food and Drog Administration és az Agricultural Department által nyilvántartott lista azokról a növényekről, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat) szerint hivatalosan bejegyzetten és nemzetközileg elismerten biztonságos.

Nyugodtan ihatjuk akkor is, ha gyógyszeres kezelésre szorulunk, de mindenképpen közöljük orvosunkkal, hogy nonit fogyasztunk. Ha még nem ismeri, adjunk neki egy ismertetőt vagy hívjuk meg egy előadásra.

Megjegyezzük, hogy állatoknak is adhatunk a noniból. Ha háziállatunk súlya 50 kg felett van, akkor felnőttekre vonatkozó adagot, ha ez alatt, akkor gyermekadagot kaphat.

Az állatok sokféle betegsége esetén segíthet a noni fogyasztása. Állatoknál is gyakoriak a fertőzések, a gyulladásos ízület, a sérülések, balesetek stb. Több ezer állat kezelésében szerzett tapasztalatok alapján állítható, hogy az állatok 90 %-a nagyon jól reagál a noni adagolásra.

Az állatok betegségeinél is elsősorban a noni fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, immunrendszert erősítő hatása járul hozzá az állapot javulásához.

Nincsenek megjegyzések: