csütörtök

Kinek és mennyi nonit érdemes fogyasztani 2/1 rész


Tekintettel arra, hogy az érett gyümölcs nagyon keserű és nagyon kellemetlen szagú, elsőként a könnyebben szállítható, tárolható és forgalmazható kapszula gyártásával kísérleteztek, a vizsgálatokból azonban kiderült, hogy a művelet során a noni legértékesebb hatóanyagai elvesznek. Így a noni inkább ital formájában kapható.

Összetételében nagyon sok, a szervezet számára értékes alkotórész fordul elő, vannak benne enzimek, vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok is.

Nagyon kedvező összetételénél fogva szinte mindenkinek használ. Akik egészségesek, nagyobb energiára tehetnek szert és megelőzési céllal érdemes fogyasztaniuk a noniból készült italt.


A noni fogyasztása nagyon biztonságosnak tekinthető. Kevesebb, mint 0,1 % (1000 emberből egy) azoknak a száma, akik allergiásak magára a noni gyümölcsre. Azt, hogy allergiásak vagyunk-e rá, egy három napig tartó próbával dönthetjük el: reggeli és vacsora előtt fogyasszunk el 1-1 teáskanál italt. Ha viszketés, csalánkiütés, asztmás lélegzés, arcdagadás jelentkezik, azonnal hagyjuk abba a noni fogyasztását.

A noni fogyasztásának abbahagyása után a tünetek kb. 24 óra után elmúlnak.

Ha nem vagyunk allergiásak a gyümölcsre, akkor a három napos próbaidő után következik egy 1 hónapig tartó un. feltöltési szakasz. Ebben az időszakban nagyobb adagot és naponta legalább két alkalommal célszerű fogyasztani. A gyermekeknek fele adag is elegendő.

A 2-6. hónapig ajánaltos folyamatosan fogyasztani és ebben időszakban az adag már csökkenthető, de mindenképpen ajánlott figyelni a szervezetünk válaszaira, hogy ki-ki maga eldönthesse, mekkora mennyiségre van szüksége ahhoz, hogy a kívánt hatást elérje.

A noni hatása sokszor nagyon gyors, vannak, akik már néhány nap vagy pár hét múlva érzékelik állapotuk javulását, míg másoknál a kedvező hatás csak néhány hónap múlva jelentkezik.



Kinek és mennyi nonit érdemes fogyasztani 2/2 rész

Nincsenek megjegyzések: