szombat

A noni cserje hasznosított részei

A feljegyzések szerint az ősi polinéz gyógyítók (kahunák) nemcsak a gyömölcsöt, hanem a növény levelét, virágát, gyökerét, sőt még a kérgét is használták.

A gyümölcs. Hatékony antioxidánsokat biztosít, támogatja az immunrendszert, és fokozza az energiát


A levél. Segít megnyugtatni az irritált bőrt és segít az emésztésben.

A mag. Gazdagon tartalmaz linolén savat, amely a bőr egészségének és víztartalmának megőrzéséhez nélkülözhetetlen zsírsav.

Aktiválja a sejtek anyagcseréjét: itt főleg az enzimek, aminosavak, telítetlen zsírsavak, vitaminok és ásványok hatása érvényesül.

Csíraölő: gátolja a baktériumok és vírusok elszaporodását.

Mérsékeli az allergiás tüneteket: magas flavonoidtartalma miatt gátolja az allergiás reakciót kiváltó hisztamin felszabadulását.

A noniban lévő hatóanyagok, melyek a szervezetben jelenlévő fehérje természetű anyagokhoz (pl. hormonok, enzimek és az immunrendszer által termelt anyagok) sejtszinten képesek kapcsolódni a szervezet működését képesek optimális irányba elmozdítani


Az enzimek és a benne található vitaminok, alkaloidok valóban hatékonyan támogatják sejtjeinket és immunrendszerünket, de felelőtlenség lenne azt állítani, hogy minden bajra gyógyírt jelentenek.

Ezért, ha valaki betegsége kezelésének a kiegészítésére szeretné használni, okvetlen konzultáljon róla orvosával, természetgyógyászával, egészségmegőrzésre azonban bárki fogyaszthatja!

Nincsenek megjegyzések: