péntek

Noni, a csodás gyógyerejű gyümölcs ? 1.rész

(Részlet Dr Neil Solomon A noni fenomén c. könyvéből)

VINEYARD- Valószínűleg már hallottál dr. Niel Solomonról. Sokan ismerik. Azon kívül, hogy a Johns Hopkins képzett orvosa, Ph.D. is. 18 éve vezeti a Los Angeles Time egészségügyi tanácsadó rovatát. Naponta ad egészségügyi tanácsokat a CNN TV-ben, és számtalan TV és rádió show-ban szerepel.

Ő volt Maryland első egészségügyi titkára, túl sok díjat nyert ahhoz, hogy mindet megemlítsük, és az ország több nagyhírű egyetemén professzor.

Nem véletlen, hogy egyik barátja egy egészséggel kapcsolatos kérdéssel kereste meg: Mit tud dr. Solomon a noniról?

Noni? Felkeltette a kíváncsiságát, és dr. Solomon elkezdett érdeklődni és néhány előzetes kutatást is végzett. Megtudta, hogy a noni (növénytani nevén Morinda Citrifolia) egy kis fa szabálytalan alakú gyümölcse, a Dél-Polinézia-i trópusi szigetekről.

A helyiek valószínűleg már évszázadok óta használják a legkülönfélébb egészségügyi problémák gyógyítására.

"A reakcióm ugyanaz volt, mint a legtöbbeknek" - ismeri el dr.Solomon.

"Egyszerűen fogalmazva, kételkedtem. Hogy lehet egy gyümölcsnek ennyiféle gyógyhatása? Miért nem hallottam róla korábban? És a név, a különös hangzású név, mint a noni nem igazán tette hitelessé, hogy ez egy gyógyhatású anyag. Mégis, úgy éreztem, mintha valami spirituális úton váltaná ki az érdeklődésemet. Talán barátom őszinte hite, hogy a noni "nagy fogás". Talán misztikus története - azt beszélik, hogy a Dél-Polinézia-i kultúrákban a nagy gyógyító emberek és ősi istenek használták. De lehet, hogy végül is a hagyományos gyógyszerektől a holisztikus gyógymódok felé fokozatosan közelítő filozófiám hajtott tovább a kutatásban. Így hát kutattam."

A következő rész: Noni a csodás erejű gyümölcs 2. rész

Nincsenek megjegyzések: